Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Otonuzu Yaza Hazırlayın

Kış boyunca ihmal edilmiş ve bakımı yapılmamış klima, yaz aylarında sorun yaratıyor. Klimada zamanla oluşan bakteriler, bünyesi alerjiye karşı hassas olan sürücü ve yolcuları rahatsız ediyor.

Kış aylarında kullanılmayan klima, sıcak yaz mevsimi geldiğinde sürücülerin otomobilde en çok ihtiyaç duyduğu donanımların başında geliyor. Ancak kış boyunca ihmal edilmiş, bakımı yapılmamış klima sistemi, sürekli kullanılmaya başladığmda sorun çıkarabiliyor. Klima sisteminin verimli çalışması ve uzun ömürlü olabilmesi için yılda üç kez kontrol edilmesi öneriliyor.

Kış aylarında uzun süre çalıştırilmayan klima sisteminde gaz oturması ya da gaz sızması da sık karşılaşılan sorunlar arasında gösteriliyor. Hiç çalışmayan klimalarda sorun büyük ölçüde elektrik arızasından kaynaklanırken, yeterince soğutamayan klimalarda bunun nedeni çoğunlukla evaparatörde toz birikmesinden kaynaklanıyor.

Türkiye yol koşulları genelde tozlu olduğundan, polen filtresinin zamanında değiştirilmemesi, klima sisteminin içindeki soğutmanın gerçekleştiği evaparatörde toz birikmesine neden oluyor. Soğuyan hava, klima borularından rahat geçemediğinden, yeterince soğutma gerçekleşmiyor.
Klima sisteminde soğutmanm oluştuğu nemli bir bölge olan evaparatöre toz zerreciklerinin sizması, zamanla bakterilerin oluşmasına da neden oluyor. Biriken bakteriler, bünyesi alerjiye karşı hassas olanları rahatsız ediyor. Evaparatörde biriken bakterileri yok etmek için, antibakteriyel sprey kullanılması öneriliyor. Sprey; çimlenme, bakteri, mantar ve küfü önlediği gibi mikro organizmaların yoi açabileceği sorunları da çözüyor.

Yaz bakımı için yapılması gerekenler ise şunlar:
"Direksiyon hidrolik yağı kontrol edilmeli. Akü başları kontrol edilmeli ve asit seviyesi ölçülmeli. Kuru şarjli akülerde akünün şarjı ölçülmeli, voltajı düşükse şarj edilmeli. Bujiler kontrol edilmeli. Cam suyu fiskiyeleri kontrol edilmeli ve cam suyu eksikse tamamlanmalı. Elektrikli fanın devreye girme derecesi kontrol edilmeli. Hava filtresi kontrol edilmeli, gerekiyorsa değiştirilmeli. Lastik havaları mutlaka kontrol edilmeli. Stepnenin de kontrol edilmesi gerekir. Motor yağı kontrol edilmeli, gerekiyorsa değiştirilmeli. Fren balataları kontrol edilmeli, incelmişse yenilenmeli.'





[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER