Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Ford Otosan 50'nci Yılını Kutluyor / 22-11-2009

Ford Otosan Genel Müdürü Mike Flewitt, Türk otomotiv endüstrisinin lider kuruluşu Ford Otosan'ın, 50'nci kuruluş yılını "Yola Çıktığımızda Yol Yoktu" sloganıyla kutladığını söyledi. Flewitt, bu konseptin, Ford Otosan'ın Türk otomotiv endüstrisinin gelişimine yaptığı katkıyı simgelediğini dile getirdi.

Otomotivin ana vatanı ABD'ye Transit Connect ihraç eden Ford Otosan, ulaşım süresi ve maliyetleri düşürmek için gemi kiraladı. Ford Otosan, daha önce İngiltere üzerinden yolladığı Transit Connect'leri artık Gölcük Fabrikası'ndaki limandan direkt olarak ABD'ye gönderiyor. Ford Otosan Baş Genel Müdürü Yardımcısı Nuri Otay, İngiltere üzerinden yapılan ihracatın toplam 4 hafta sürdüğünü belirterek, "Şimdi kendi limanımızdan 2 haftada gönderiyoruz. Ayrıca, ulaşım maliyetleri de bu sayede yüzde 50 düştü" dedi. Ford Otosan'ın ABD'ye ihraç ettiği Transit Connect sayısı 21 bin adedi bulurken, bugüne kadar satılan araç sayısı ise 6 bin adet oldu. Nuri Otay, yıl sonuna kadar ABD'ye ihraç edilecek Transit Connect sayısının 30 bini bulacağını, gelecek yıl ise ihracatın aynı seviyede kalacağı tahminini yaptı.

AMERİKALI ALIŞACAK

10 milyon adetlik bir pazarda 30 bin adetlik Transit Connect satışının az olduğu şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Otay, şunları söyledi: "30 bin adet Amerika için belki küçük görünebilir. Ama biz ABD'de olmayan bir segment yarattık ve satış grafiğimiz bu pazar için çok başarılı. Düne kadar büyük motorlu araçları kullanmaya alışkın olan Amerikalıların Transit Connect gibi araçlara alışmaları için biraz zaman gerekecek. ABD'de ticari araçlara verilen destek sona erdi. Talebi ABD ekonomisindeki gelişmeler etkileyecek." Transit Connect'lerin ABD'de müşterilerin ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilerek satıldığını söyleyen Otay, "Çiçekçi farklı, marangoz farklı Transit Connect istiyor. İhraç ettiğimiz araçlar üst yapılarla donatılıp, sonra müşteriye teslim ediliyor. Bu da 10 hafta gibi uzun bir zaman alıyor" dedi.

"TÜRKİYE'YE ABD KAPISINI BİZ AÇTIK"

Otay, Tofaş Bursa tesislerinde üretilen Doblo'nun ABD'ye ihracatıyla ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı: "Onlar için bir şey diyemem. Ford Otosan, 50 yıllık tarihinde birçok ilke ve başarıya imza attı. Ancak ABD'ye başlattığımız Transit Connect ihracatı gerçek bir başarı öyküsü. Burada önce yola çıkmak önemliydi. Ford Otosan, 50'nci yılında ABD'ye ihracat yaparak, Türk otomotivi için ABD kapısını açtı.

ABD'DEN SONRA SIRA SAMBACILARDA

Nuri Otay ABD'den sonra Latin Amerika'daki ticari araç pazarlarını da araştırdıklarını söyledi. Bu yıl Brezilya'ya deneme amaçlı 2 bin Transit gönderdiklerini belirten Otay "ABD pazarına girdik şimdi sırada Latin Amerika ülkeleri var, bu konuda çalışıyoruz" diye konuştu.




[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER