Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Kaybolan Milli Servet.. / 28-03-2010

Merhaba;
Bizler öyle bir geçmişin torunlarıyız ki zamanında dedelerimiz Medeniyeti, İnancı, Kültürü, Avrupa ya ( şimdiki adı ile Avrupa Birliği yani yıllardır TÜRKLER'İ
HAZMEDEMEYEN VE HAKEDEMEYEN
ler Birliği ) öğretmişlerdi. Hiç bir zorluktan yılmadılar ve kimseye boyun eğmediler.
21. YY gelindiğinde gördüklerimiz ve yaşadıklarımız aslında acı verici, öyle değilmi? Ekonomik açıdan dış ülkelere bağımlı hale geldik veya bilerek getirildik. Tarımımız, hayvancılığımız, sanayimiz kısacası tüm üretimimiz bir şekilde kotalara bağlandı.Ar-ge çalışmaları yüksek maliyet düşüncesi ile hep ertelendi. Yeni bir şeyler ortaya çıkarmamız ve geliştirmemiz; farklı siyasi olaylarla engellendi. Arada çıkan bir elin parmaklarını geçemeyecek sayıdaki Beyin Gücümüzü de Trafik Kazalarında ve intiharlar la kaybettik. Peki sonunda ne oldu? Üretici bir kimlikten ayrılıp gerçek, Dehşet Verici Tüketici kimliğimizi edindik.
Ar-ge çalışmalarından ve üretim masraflarından kısıtladığımız paraları da üretemediğimiz ürünleri ithal etmek için harcadık. Bunların başında da tabiî ki beni ilgilendiren Otomotiv Sektörü geldi.Üçüncü Dünya Ülkesi diye nitelendirilen Ülkeler bile kendi otomobillerini üretip ihraç ederken; Biz benzinsizlikten ( veya başka sebeplerden ) bir kenara attığımız Devrim in filmini çekmekle yetiniyoruz. 21. YY da "Made In Turkey " yazan onlarca TV dizimiz varken hâla TÜRKİYE ye ait bir otomobilimiz yok. Sadece izinler ve anlaşmalar ölçüsünde fason üretim yapabiliyoruz. Çünkü otomobilleri de ithal etmek oldukca kolay oldu.
İthal edilen veya fason üretilen araçların bir kısmı ekonomik süresini anlamlı şekilde bitirirken, bazıları aynı ölçüde şanslı olamıyor. Trafik kazası, eksik evrak, haciz veya farklı birçok sebepten dolayı birçoğu da, Yurdumun her ilinde bulunan yüzlerce yediemin depolarında ve benzeri alanlarda göya ihale zamanını beklemeye bırakıldı.
Sonuç mu? : Üretemedik hatta tüketemedik ama "Milli Servet" imizi heba ettik. Aslında diri diri onları mezara koyduk.
Otoklasik .com da; otomobil ile ilgili olan her konuyu işlemeye çalışıyorum.Geçenler de tesadüfen şahit olduğum ve resimlediğim görüntüler, Beni bu cümleleri yazmaya sevk etti.
Küçük bir gurup, zamanında Türkiye ye getirilmiş artık Tarih Kokan otomobilleri ayakta tutmaya çalışırken, diğer taraf da da Çürümeye Terk Edilen Milli Servet..
Yorumunu ise size bırakıyorum..



















































































[ YORUM ]


Toplam 2 yorum yapılmış. Yorumların tamamını görüntülüyorsunuz.

şahan

ziya biz bu araçlar için uğraştık çoğu sahibi bile bilinmiyor daha güzel arabalar da vardı orada ama elden birşey gelmiyor 1 adet E 30 vardı 7.40 bmw motorlu halen duruyor mu?

mustafa (10.05.2010 - 17:24)


yazıklar olsun..

neresiymiş burası ziya abi valla pes dogrusu bildigim kadarı ile haciz edilmiş yedemin deposu olsa gerek bu kadar araba göz göre göre çürümeye terkedilmiş paylaşım için tşkler Ziya abi içim burkuldu bir klasikoto hayranı olarak...Saygı ve sevgilerimle..

hardtop_fatih (04.04.2010 - 03:54)

Tasarım: ARTER