Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim
HABERİN GÖRSELLERİ:

Uçan otomobil.. / 26-06-2010

NASA mühendisleri tarafından ABD'de geliştirilen 'dünyanın ilk uçan otomobili' 'Terrafugia Transition' güvenlik testlerini başarıyla geçti. İki kişilik bir otomobilken, 30 saniye içinde uçağa dönüşen otomobili almak için şimdiden 100 kişi başvuruda bulundu. Uçan otomobilin önümüzdeki yıl hem yollarda hem de havada olması bekleniyor.

Planet Green Şirketi sahiplerinden Hüseyin Kızanlıklı ile Amerika'daki ortağı Kaya Boztepe, "Uçan Araba" projesinin seri üretimini Türkiye'ye getiriyor.

Amerikan Terrafugia şirketi ile seri üretim konusunda uzun bir uğraştan sonra gerekli anlaşmaların imzalandığını belirten Boztepe, "Yüzyılın projesi Türkiye'de gerçekleşecek" dedi.

Amerikan Terrafugia şirketi tarafından geliştirilen 'transition' adlı uçan araba, karada ve havada gidebiliyor. Satış fiyatı yaklaşık 200 bin dolar olacak uçan araba havalanabilmesi için 50 metrelik bir yol, park edebilmesi için ise 4-5 metrelik bir alanın yeterli olduğu ifade edildi.

Ancak otomobile havalanacak bir yer bulmak oldukça zahmetli olacak gibi görünüyor. Çünkü Amerika'da yoldan havalanmanın yasal olduğu tek eyalet Alaska. Uçan otomobil önümüzdeki yıl sonbaharda hem karada hem havada olacak.

Karada saatte 200 kilometre hız yapan aracın, havada 220 kilometreye ulaştığını belirten uzmanlar, bir düğme ile kanatlarını açarak uçak moduna geçen aracın tek motorla çalıştığını açıkladılar.

Bir depo benzinle İstanbul-İzmir (640 km) arasını kat edebiliyor. - İstanbul-İzmir arasını uçak hali ile 4 saatten az sürede alabiliyor. - Aynı mesafeyi otomobil 7-9 saatte alıyor. - Karada en yüksek hız: 104.6 km - Havada en yüksek hız: 185 km - Navigasyon: GPS - Uzunluk: 5.8 metre - Yükseklik: 2.6 metre - Genişlik (kanatlar kapalı): 1.2 metre - Genişlik (kanatlar açık): 8.2 metre - Otomobil olarak bir direksiyon, gaz ve fren pedallarına sahip, ancak vites kolu yok. - Uçak olarak dümene yakın olan bir joystik kullanılıyor. - Acil durumlarda kullanılabilecek bir paraşüt mevcut.

Normal benzinle bir araba gibi kullanılabilen, yolcu ve kargo taşıması dışında ilk yardım ve acil kurye gibi konularda yepyeni bir çığır açması düşünülen uçan arabanın son derece az yakıt kullandığı, hangar ve yüksek bakım masrafları ile havaalanına iniş sonrası ulaşım gibi problemlerini de tamamen ortadan kaldırdığı belirtildi.


Arriva l'auto volante!
Yükleyen Latinblonde. - Son dakika haberler




[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER