Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Oyuncak Sergisi" / 11-08-2011

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde Geçmişten Günümüze Uzanan Bir Sergi: "Oyuncak Sergisi"

Tofaş, Bursa Anadolu Arabaları Müzesi-Tofaş Sanat Galerisi'nde 2009 yılında açılan ilk kapsamlı sergi olan "Eski Hamam Eski Tas"'ın gördüğü yoğun ilgi üzerine, ikinci kapsamlı sergisini de hayata geçirdi. Geçmişten günümüze oyuncakların gelişimini içeren ve 10 Mayıs 2011 - 31 Aralık 2011 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek olan "Oyuncak Sergisi" açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Recep Altepe ve Tofaş CEO'su Ali Pandır birlikte gerçekleştirdi.

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 2002 yılında açılışı gerçekleştirilen Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi ve 2008 yılında resmi açılışını yapılan Tofaş Sanat Galerisi ile Umurbey Hamamı, yepyeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor olmanın haklı gururunu yaşıyor. 2009 yılında açılarak, 2010 yılı boyunca ziyaretçileri ile buluşan ve yoğun ilgi gören "Eski, Hamam, Eski Tas" sergisinden sonra 10 Mayıs itibariyle de "Oyuncak Sergisi"ziyaretçilerinin beğenisine sunuluyor.

Anılarda yaşayan oyuncaklardan hiç görülmemiş modellere kadar pek çok oyuncağı meraklıları ile buluşturacak olan "Oyuncak Sergisi" oyun ve oyuncak kültürü üzerine ışık tutan, aynı zamanda günümüz teknolojisi ile oyuncağın ulaştığı noktayı da gözler önüne seren eğitici, öğretici,eğlenceli ve farklı bir konsept yaratarak, dikkatleri üzerine çekiyor. "Oyuncak Sergisi" çocukların ve içindeki çocuğu her daim yaşatan tüm yetişkinlerin hayal dünyalarının kapılarını aralamalarına imkan verecek.

Sergi açılışında konuşan Tofaş CEO'su Ali Pandır, "1968 yılında kurulduğumuz günden bugüne, 43 yıldır otomotiv sektöründe kazandığımız başarılar ile Türk ekonomisine yaptığımız katkıları "Bu topraklardan kazandığımızı bu topraklara vermek, Türkiye ile birlikte büyümek" felsefesi ile sosyal sorumluluk vizyonumuza taşıyarak artırmayı kendimize ilke edindik. Bu çerçevede sosyal sorumluluk alanında eğitim, çevre ve kültür-sanat gibi evrensel değerlere odaklandık. Fabrikamızın bulunduğu Bursa'ya ayrı bir ihtimam göstermek, Bursa halkı için değer yaratan çalışmalar ortaya koymak, sosyal sorumluluk çalışmalarımızın bir diğer temel yaklaşımını oluşturdu" dedi. Pandır, konuşmasına Tofaş Sanat Galerisi'nin ikinci kapsamlı sergisi olan "Oyuncak Sergisi" nin açılışını onurlandıran Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye, özel koleksiyonundan bir köşe ile sergimiye değerli katkısını esirgemeyen Sn. Rahmi M. Koç'a, serginin küratörlüğünü üstlenen ve zengin kişisel koleksiyonunu paylaşan Y. Mimar Naim Arnas'a ve Mido A.Ş. ekibine, sergiye dair değerli kitabı hassasiyetle yayımlayan Yapı Kredi Kültür ve Sanat Yayınları'na teşekkürlerini sunarak son verdi.

Geçmişten günümüze oyuncakların tarihini içeren ve 10 Mayıs 2011 - 31 Aralık 2011 tarihleri arasında ziyaretçileri ile buluşacak olan "Oyuncak Sergisi" ile ilgili olarak Kurumsal İletişim Direktörü Banu Kalay Erton "Oyun ve oyuncak kültürünü geçmişten bugüne taşıyan ve aynı zamanda günümüz teknolojisi ile oyun ve oyuncağın uğradığı inanılmaz değişimi gözler önüne seren bu yeni sergimizi Bursa halkı başta olmak üzere, tüm çocuklarımıza ve içindeki çocuğu her daim yaşatan büyüklere armağan ediyoruz. Herkesi çocukları ile birlikte sergimizi ziyarete davet ediyoruz" dedi.

Tofaş önderliğinde, Vehbi Koç Vakfı desteğiyle, Y. Mimar Naim Arnas tarafından koruma kurallarına titizlikle uyularak ve bilimsel kriterler göz önüne alınarak 2008 yılında restorasyonu tamamlanan tarihi Umurbey Hamamı'nda açılan Tofaş Sanat Galerisi İtalyan tasarımından seçkilerle oluşan "Piemonte Torino Design" sergisi, Tofaş'ın 40. Kuruluş yıldönümümünde hayat bulan "Vehbi Koç ve Tofaş" sergisi, Osmanlı'dan günümüze sosyo-kültürel yaşamın bir yansıması olan hamam geleneklerinin tarihi objelerle kurgulanarak yansıtıldığı "Eski Hamam, Eski Tas" sergisi gibi bir çok sergiye ev sahipliği yaptı. 2009 senesinde gün ışığına çıkan bu ilk kapsamlı sergi, binlerce ziyaretçinin ilgi odağı olarak, Bursa'da geniş kitlelere farklı kültür ve sanat deneyimleri sunmanın mutluluğunu yaşatmıştı.

Serginin Yapı Kredi Yayınları tarafından Tofaş için özel hazırlanan Katalogu sergiyi onurlandıran protokol mensuplarına serginin arşivlerde de yer alması adına armağan edildi.




[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER