Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Otomobil Müzeleri ve 2018 Fuarları / GarentaDAY Blog

Biz otomobil tutkunları, trafikte direksiyon başındayken bile çevremizden geçen otomobilleri süzmeye bayılırız. Her marka ve modelin özelliklerini bilir, sonradan yapılan minik makyajlardan bile anlarız. Yani otomobillerin içi de dışı da bizden sorulur. Bir de otomobil konusu açıldıysa asla susmak bilmeyiz. Seyahati severiz, sürüş keyfi yollar ezberimizdedir ve her zaman çok dikkatliyizdir. Bizim için seyahat vazgeçilmez bir zevktir. Off-road planlarımız hep aklımızdadır. Peki, bu kadar mı? Değil! Biz otomobil tutkunlarına göre harika etkinlikler ve aktiviteler de bulunuyor. Tek yapmamız gereken bunları keşfetmek ve bol bol keyfini çıkarmak.

Gezin, Görün, Hayran Kalın: Otomobil Fuarları:

Otomobil dünyasına yön veren auto show yani araba fuarı etkinlikleri, tam da otomobil tutkunlarına göre. En beğenilen otomobil markalarının geliştirdiği tasarımlar, teknolojiler ve konsept otomobiller her sene düzenlenen etkinliklerle otomobil meraklılarının karşısına çıkıyor. Yolları, otomobili, seyahati hatta bu teknolojiyi seven herkesin ilgi odağı olan otomobil fuarları, atlanmaması gereken etkinlikler. 21-25 Mart Atlanta Uluslararası Otomobil Fuarı, 22 Mayıs - 27 Mayıs Madrid Otomobil Fuarı ve bu yılın ekim ayı sonunda düzenlenecek Tokyo Otomobil Fuarı, bizi bir kaçamak yaparak ülke sınırı dışına davet eden etkinliklerden.

Her Şeye 0'dan Başlamalı Bazen: Otomobil Müzeleri:

Otomobil fuarları, yaşadığımız zamanların teknolojisini göz önüne sererken otomobil müzeleri de nostaljik tutkuyu bizimle paylaşır. Geçmişten günümüze otomobillerdeki tasarım, teknoloji ve ihtiyaçların dönüşümünü fark etmek, tüm otomobilseverler için muhteşem bir deneyim. Otomobil müzeleri konusunda özellikle İstanbullular ya da İstanbul'a yolu düşenler çok şanslı. Dünyadaki otomobil müzeleriyle yarışacak kadar güçlü koleksiyonlara sahip bu nostaljik otomobil müzeleri size unutulmaz anlar yaşatabilir.

Otomobil Tutkunlarının Mutlaka Uğraması Gereken 7 Otomobil Müzesi:

At arabalarının muhteşem bir teknolojik ürüne dönüşümüne birebir şahit olamasak da, eskilerden günümüze nelerin değiştiğini otomobil müzeleri sayesinde görebiliriz. Eski arabaların sergilendiği müzelerde; tasarım, teknoloji ve ihtiyaçların dönüşümünü fark etmek, sadece otomobil tutkunlarını değil herkesi heyecanlandırır. 200 yıllık maceranın ürünü olan bu otomobiller, bizim için hep çok başka. Türkiye'de bu maceraya tanık olacağınız ve zamana yolculuk yapacağınız antika otomobil müzelerini sizler için listeledik.

Key Museum:

Otomobil tutkusunun müzeye dönüşmesinin en güzel örneklerinden biri İzmir-Torbalı'da. 7 bin metrekarelik dev bir alana kurulmuş bu araba müzesi, 1800'lerden yakın tarihe kadar üretilen 130 klasik otomobil, 19. yüzyıl sonlarından yakın geçmişimize kadar farklı tarzda 40 motosiklet bulunduruyor. Bunun yanında model otomobil sergisi de müzeye sevimli bir hava katıyor. Müzenin modern yapısı, içindeki klasik otomobillerle muhteşem bir uyum yakalıyor. Türkiye'nin en iyi otomobil müzeleri arasında bizce ilk sıralarda.

Ziyaret Saatleri: Çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi, pazar: 10:00-17:00
Adres: Çapak Mah. Özgörkey Cad. No:5 Torbalı/İzmir

Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi:

Klasik otomobil müzeleri listemizin en iddialı ismi, kesinlikle Mehmet Arsay Klasik Otomobil Müzesi. Otomobil tutkunları olan Meryem-Mehmet Arsay, bu tutkularını diğer otomobilseverlerle paylaşmak istemiş ve süper bir müzeye imza atmışlar. İlk katta 1940 öncesi, ikinci katta da 1940 sonrasına ait otomobiller sergileniyor. 14 yıllık bir emeğin ürünü olan bu müzede, Decauville 1899, De Dion-Bouton 1913, Cadillac 1903, Chevrolet Corvette Stingray 1972, Maserati Bora 1913 ve bunun gibi birçok eser değerinde otomobil sergileniyor.

Ziyaret Saatleri: Cumartesi - Pazar: 10:00-17:00 (Hafta içi kapalı)
Adres: Atatürk Mahallesi İkitelli Caddesi No:178 34330 Halkalı/ İstanbul

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi:

1920-1970 arası döneme ait 60'ın üzerinde otomobil koleksiyonuyla 2 bin metrekarelik muhteşem bir müze Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi. Sadece otomobil değil; eski arabaların dışında farklı aksesuarlar, reklam panoları, jant kapakları, dönemin benzin pompaları da bulunuyor. 1940'ların motosikletlerinin de bulunduğu bu zengin koleksiyon, büyüleyici nostalji yaşamanıza izin veriyor.

Ziyaret Saatleri: Cumartesi-pazar: 11:00-18:00 (Hafta içi kapalı)
Adres: Ferahevler Mahallesi, Nuri Paşa Caddesi, No: 107 Sarıyer/İstanbul

Sabri Artam Vakfı Klasik Otomobil Müzesi:

Avrupa'nın ikinci büyük otomobil müzesi olan Sabri Artam Vakfı Klasik Otomobil Müzesi, otomobil tutkunlarının nirvanası. Müze tam 5 katlı. Zemin katında 1960 ve sonrasında üretilen otomobiller, 2. katında 1950 yıllara ait otomobiller, 3. katında antika otomobiller, çatı katında ise maket otomobiller yer alıyor. Müzede 100'ün üzerinde klasik eser sergileniyor.

Ziyaret Saatleri: Perşembe-pazar 10:00-19:00
Adres: Nato Yolu Bosna Bulvarı No:104, Çengelköy/İstanbul

Rahmi M. Koç Müzesi:

Burası sadece bir otomobil müzesi değil. Ulaşım araçlarıyla ulaşımın tarih boyu gelişimini anlatan bir müze. Buharlı otomobillerden eski toplu taşıma araçlarına kadar her türlü kara taşıtını burada görebilirsiniz. Üstelik bu bölüm dışında hava yolu ve demir yolu ulaşımına ait de koleksiyonlar bulunuyor. Ulaşım tarihinin derinliklerine inen bu alan, müzeden fazlası. Bu araba müzesi, adeta ansiklopedik değer taşıyor.

Ziyaret Saatleri:
Salı - Cuma: 10:00-17:00
Cumartesi - Pazar ve bayram günleri: 10:00-18:00 (01 Ekim-31 Mart)
10:00-19:00 (01 Nisan-30 Eylül)
Adres: Hasköy Cad. No:5 Hasköy/İstanbul

Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi:

Eski bir ipek fabrikasının restore edilmesiyle biz otomobil tutkunlarına ithaf edilmiş Tofaş Anadolu Arabaları Müzesi, 2002'den beri Bursa'da hizmette. 17 bin metrekarelik bu müze, Bursa'da otomotiv sanayinin temelini atmış olan en eski ustalara, yeni ustalardan bir teşekkür niteliğinde. Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi'nde, 2.600 yıl önce yapılan arabanın Bursalı ustaların elinden yeniden canlandırılmış hali sergilenirken, tekerlekler, geleneksel araba atölyeleri, motorlu ve motorsuz araçlar da koleksiyon parçalarını oluşturuyor.
Ziyaret Saatleri: Salı - Pazar 10:00-17:00 (Pazartesi günleri hariç her gün.)
Adres: Umurbey Mahallesi Kapıcı Caddesi No:9/1 16360 Yıldırım/Bursa

Tülomsaş Müzesi (Devrim Arabası):

Aslında buraya bir müze diyemeyiz; fakat listemizde yer vermek istedik. Tülomsaş aslında bir lokomotif ve sanayi fabrikası. Eskişehir'e doğru yolunuz düşerse bu fabrikaya uğrayın. Bahçesinde Türkiye'nin ilk yerli otomobili, 1961 yılında Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel'in talimatlarıyla 4,5 ayda üretilen Devrim bulunuyor. Otomobil, cam dev bir fanusta muhafaza ediliyor. Aynı bahçede Türkiye'nin ilk buharlı lokomotifi olan Karakurt da burada.

Ziyaret Saatleri:
Hafta içi: 10:00-12:00 / 13:00-15:00
Hafta sonu: 09:00-12:00 / 13:00-16:00
Adres: Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. Ahmet Kanatlı Cad. Eskişehir




[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER