Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Basında Konya Klasikleri
















Geçtiğimiz hafta sonu en yenisi yarım asırlık olan yaklaşık 20 klasik araba şehir turu atarak, halka görsel bir şölen sundu.

Kimilerine göre bir tutku, kimileri- nin vazgeçilmezi. Kirnilerinin evladı yerine koyduğu kimilerinin ise baba yadigarı. En yenisi yarım asırlık olan klasik arabalanyla şehir merkezinde alışılmışın dışında bir görüntü oluşturan klasik araba tutkunları, tarihe yolculuk yaptırdı. Geçtiğimiz hafta sonu Anıt Alanı'nda bir araya getirilen yaklaşık 20 farklı klasik araba Konya halkına görsel bir şölen sundu. Anıt Alanı'ndan konvoy halinde hareket ederek, Zafer Meydanı, Alaaddin Bulvan ve Mevlana dolaylarını dolaşan klasik araba tutkunları, Meram Yeni Yol'da yaptıkları klasik yolculuğu Dutlukır Parkı'nda sonlandırdı.

KLASİK ARABALAR ONLARIN VAZ GEÇİLMEZ'i
Şehir turunun ardından ihtiyar delikanlılarını Dutlukır Parkı'nda bir süre dinlendiren klasik araba tutkunları, klasik arabaların vazgeçilmezleri Olduğunu söyledi.
Sahip olduğu 1964 model Ford Galaxie 500 XL'si ile klasik yolculuğa katılan Ziya Umutgün, klasik arabanın kendisi icin hobinin ötesinde bir tutku, yaşam stili olduğunu ifade etti. Arabasının özelliklerinden bahseden Ziya Umutgün, "Direksiz, tek kapı olan arabam 390 CUI 8 silindir motora, C6 otomatik şanzınıana sahip. Bu arabanın maliyeti bana 30 bin TL. 14 yıldır klasik araba alım satımı ve parça tedarik işleri yapıyorum. Gerekirse yurt dışından parça getirtiyorum. Bazı vatandaşlar bu tür arabaların bir parçası arıza yaptığı zaman bulunmadığını söylüyor. Ama klasik arabalann her türlü parçası mevcut dedi.



BABADAN GELME BİR TUTKU
1966 model Ford Mustang'i ile klasik arabala şölenine katkıda bulunan Cengizhan Mutaf da, eski araba tutkusunun babasından geldiğini ifade etti. Arabanın kendisine tam 60 bin dolara maal olduğunu belirten Cengizhan Mutaf, "Arabayı toparlamak için harcadığım parayı hiç aramıyorum Belki bu parayla çok daha güzel yatırımlar yapabilirdim Belki 2009 model en iyi araçlardan alabilirdim. Ama bu araçların, hiç biri eski arabanın verdiği lezzeti vermez veremez" diye konuştu. Mutaf ayrıca; klasik araba tutkunlarının en büyük sorunlarının birlikteliklerini sağlam zemine oturtacak bir derneklerinin olmamasına dikkat çekerek, bu derneği de en kısa sürede kurmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

1956 model Ford Crownvictory Hard top sahibi olan Tevfik Aydın ise. arabasının Konya'da tek olduğunu iddia ederek. "Izmir'den özel olarak getirtiiğim arabama gözüm gibi bakıyorum. 100 bin dolar harcadım bu araba için. Belki kimi insanlar bu arabaya bu kadar para harcanırmı, delilik bu diye düşünebilir. Ama parası egzozdan çıksa da klasik arabanın zevki anlatılmaz, yaşanır" diye konuştu.



ARABASINI OĞLU GİBİ GÖRÜYOR
Sahibi olduğu 1958 model Chevrolet Biscayne'i 3. oğlu gibi gördüğünü ve arabasının tüm ihtiyaçları ile özel olarak ilgilendiğini dile getiren Metin Maşalı ise, arabasının 1958 yılından beri Konya cadde ve sokaklarında olduğunu vurguladı. Arabasına maddi olarak bir değer biçemediğini ifade eden Maşalı, Amerikan klasiklerinin zekinin anlatmakla değil yaşamakla tadılabileceğini dile getirdi Metin Maşalı nın oğulları ise babalarının üçüncü oğiu olarak gördüğü klasik arabayı kendi kardeşleri gibi gördüklerini bildirdi.

Klasik arabalar içerisinde dikkat çeken ve beğeni toplayan arabalardan bir tanesi de İsmail Okkan'ın sahip olduğu 1964 model Impala'ydı. Bir çok klasik araba tutkunununda olduğu gibi klasik araba tutkusunun babadan geldiğini ifade eden Ismail Okkan, "6 silindirli direksiz Impala'm ile yapacağım yarım saatlik yolculuk, son model arabalarla vapacağım 10 saatlik yolculuktan çok daha iyidir. Uzun yolda kullanılabilecek en ideal araba budur" dedi.

• RASiM ATALAY







[ YORUM ]


Toplam 8 yorum yapılmış ve yorumların 5 tanesi görüntüleniyor.

[ Yorumların tümünü listele ]

ford cobra

ben de bir ford cobra sahibi olmak istiyorum ama nerden bulabileceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

serkan (19.06.2014 - 13:14)


klasik araba

konya da düğün için klasik araba kiralayan yer varmı? nereden bulabilir?

532 4361100

umut (11.06.2013 - 14:45)


1947 BENTLEY MK VI Sports Saloon

iyi günler size birşey soracağım 1947 BENTLEY MK VI Sports Saloon varmı konya da acaba saygılar iyi günler

MALESEF:((

indigo (13.10.2012 - 20:19)


1956 Chevrolet Deluxe

merhabalar konya da 1956 Chevrolet Deluxe tarzı klasik arabalar var mı acaba özel günler için kiralama imkanımız mümkün mü

CEVAP: ARKADAŞLARIMIZDA VAR BAZILARI KİRAYA VEREBİLİR TELEFON İRTİBATI KURARSANIZ DAHA NET BİLGİ AKTARIMIMIZ OLABİLİR

mehmet (13.10.2012 - 20:15)


kiralama

Merhabalar bende konyalıyım sizlere birşey sormak istiyorum düğün için böyle klasik bir gelin arabası düşünüyorum nereden bulabilirim acaba yardımcı olabilirseniz cok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

mehmet (18.07.2011 - 16:32)

Tasarım: ARTER