Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Corvette; Amerikan Elit Spor Otomobili

Başlangıçta, 1953 yılında, Chevrolet fiberglas kasasıyla iki kişilik roadster'ı yarattı. GM'nin dizayn ekibinin şefi Harley Early elit Avrupa spor otomobilleriyle rekabet edebilecek bir araba üretmeyi hedeflemekteydi. İşte bu amaç 47 yıl sonra Amerika ve dünya yollarında elit Amerikan spor arabasının sembolü olacak Corvette'i doğurmuş oluyordu.

1953 Corvette


1953 yılında 300 adet el yapımı Corvette, Michigan'da küçük bir üretim hattında üretildi. Otomobil, o dönemde kullanılan Chevrolet 3,85 litre, 6 silindir motor ile güçlendirildi, ancak sonrasında çift egzost ve üç karbüratörlü yeni bir sistemle modifiye edildi. Zira daha fazla sportif olmak için daha yüksek performans gerekiyordu. Özel Mavi Alev ismi verilen bu motor 150 beygir güç üretiyordu. Takımı, 2 ileri otomatik vitesli şanzıman tamamladı. Polo beyazı boya, kırmızı vinil döşeme, siyah soft-top ve kırmızı tekerlekler ile sunulan 53 Corvette, yinede spor otomobil alıcılarının performans beklentilerini tam olarak karşılayamamıştı.

1955 Corvette


1955 yılına gelindiğinde satışlar yıllık planlanan 10.000 adetin %65 altındaydı. Otomotiv mühendisi ve eski Avrupalı yarışçı olan Zora Arkus-Duntov, mühendis grubunun başına geçerek başlangıçta hedeflenen elit spor otomobil üretme misyonunu devraldı. Duntov hiç vakit kaybetmeden iki ana hususta devrim yaptı. Yol tutuşu ve performans.
2 yıl önceki temel dizayna göreceli olarak sadık kalınsa da, 4,35 litrelik "Turbo Ateşleme" V8 motoru, 12 volt elektrik sistemi ve 3 ileri Manuel vites artık Corvette'in gerçek kişiliğini yansıtiyordu. Otomobil test edildikten hemen sonra karar verilmişti. Corvette artık yarışlardaydı.

1957 Corvette


1957 yılında Corvette o günlerin baş döndüren otomobiliydi. Zamana uymak için 4,65 litre, yakıt enjeksiyonlu motor ve 4 ileri vites ile güçlendirildi. 1961 yılından itibaren Corvette'in yarışlardaki üstünlüğü onu otomotiv sektöründe bir anda "en güçlü" konumuna getirdi. Otomobilin popülaritesi kısa sürede CBS Televizyonu'nun efsane şovu "Route 66" ile iyice arttı. İki genç adam macera aramak için 1960 Corvette'leri ile Route 66 otoyolunda günlerce yol kat ediyorlardı.

1960 Corvette


Üretim artmış ve nerdeyse 11.000 adedi bulmuştu. Motor gücü ise teknolojinin gelişimine paralel artıyordu. Ve geldiği son nokta 315 beygir gücü üreten enjeksiyonlu V8 motoruydu.

1962 Corvette


1962 senesi sanki, anıtlaşan bir başarı için Corvette'e ayrılmıştı. Otomobil, artık sportif çift kişilik bir roadster'dan çok; stil, hız, performans ve yol tutuşun bir sembolü haline gelmişti. Rekabete girilmesi gittikçe zorlaşan uzmanlığını touring otomobillerle defalarca kazanılan yarışlardan sağlamıştı. Fabrika üretimi 14.351 adete çıkınca, 2. üretim hattı devreye girdi. Motor değişimi devam ederken ulaşılan güç 360 hp'ye çıkmıştı. Nikelajlı halka çift far, siyah çıkık radyatör ızgarası ve sabit aksları ile Corvette gerçekten farklıydı.

1963 Corvette


1963 yılı Corvette için tam bir dönüm noktası oldu. Yılın ilk çeyreğinde, Corvette'in Amerikan Otomotiv Endüstrisini ağırlıklı etkileyen marka oldu. Aynı yıl piyasaya çıkan Corvette'in en yeni modelleri ise yeni Sting Ray'ler; Corvette Coupe ve Convertible idi. Corvette'in geleneksel Convertible modeliyle beraber ilk kez hardtop'lu olarak üretilmeye başlandı.
Her iki otomobilde yeni bir özellik ile beş çapraz uzantısı olan metal çıtalar kullanılarak şasenin güçlü ve sert olduğu vurgulanmış. Bağımsız arka süspansiyonlar ileri yol tutuşu ve daha iyi kavrama sağlıyordu. Bununla beraber kısaltılan yol izi ile daha uzun manevra ve direksiyon hakimiyeti de bunlara ekleniyordu. Ancak bütün bunların yanında en ilgi çeken özellik ise yeni bir stil ve farklı bir jenerasyona hitap eden yeni dizayn oldu. Corvette şimdi daha fazla biçimliydi ve gerçekten onu diğerlerinden ayıran farklı bir stil sahibi olmuştu. 1963 Sting Ray Coupe, hiç kuşkusuz ördek kuyruğu arka yapısı ve bölünmüş arka camı ile koleksiyoncular arasında en kıymetli parçalardan biri olmuştur.
Sting Ray'ler otomotivde yılın başarı sembolü olmuştu. Chevrolet bu durumda St. Louis, Missouri'deki fabrikaya talebi karşılamak için ikinci vardiyayı eklemek zorunda kaldı. İşin en ilginç tarafı ise Amerika gibi bir ülkede alıcılar sipariş üzerine aylarca bu otomobile sahip olmak için bekliyorlardı. Yılın sonunda ise Corvette 20.000 otomobilin üretimini çoktan aşmıştı.

1964 Corvette


1964 yılında Corvette'in performansı geliştirildi. 1963 yılındaki ezici başarı ile stilde küçük bir değişiklikle yetindiler. Bölünmüş arka cam kaldırıldı, ancak bombeli, kompakt bir dizayn ile yenilendi. Yine sektördeki hakimiyetini devam ettiren Corvette, sadece convertible modeliyle 13.925 adet sattı. Dört ayrı motor seçeneği ile sunulmuştu. Her biri klasikleşmiş 327 inç küp V-8 motoruyla 250 ila 375 beygirgücü üretiyordu. Özel tasarlanan ön ve arka süspansiyonlar ile bozuk zeminlerde yol tutuşunu ve hakimiyeti bozmayan opsiyonel bir paket sundular.

1965 Corvette


Ve 1965'de Big Block V8 ile yeni bir güç daha aileye katılıyordu. Bu 425 beygirgücü üreten inanılmaz makine yine bir Corvette'le mümkün oluyordu. Dört teker disk frenler standart hale getirilmişti. Aslında alıcılara sunulan drum frenlerle daha hesaplı satış stratejisi uygulansa da, alıcıların bu kadar güçlü bir motoru frenlemeyi de düşündükleri belliydi ve disk frenler yok sattı.

1967 Corvette


1967 yılına özel üretim L88 fabrika verileri doğrultusunda 430 beygir gücünde bildirilmesine rağmen, kimi otomotiv tarihçileri bunun gerçekte daha düşük olduğunu iddia etmişlerdir. Ama bu iddia bu otomobilin değerini etkilemedi, zira L88'den sadece 20 adet üretilmişti.

1968 Corvette


1968 model Corvette dramatik bir biçimde şekil değiştirerek önceki modellerden oldukça farklı bir görüntüye sahip oldu.
Chevrolet'nin "Marko Shark II" konsept aracını model alarak, insanların yüksek performans spor otomobillerine bakış açısını tam anlamıyla değiştirdi.
Daha kalın hatlı yeni stiliyle beraber, gizli silecekler ve Coupe modelinde demonte edilebilir T-Top'da ilk defa kullanıldı.
1968 yılı Corvette üretimi için 28.566 adetle yeni bir rekora sahne oldu. Bundan sonraki 15 yıl boyunca geliştirilen ve modifiye edilen işte bu değişimin yarattığı yeni dizayn oldu.

1970 Corvette


70'lerin ilk başları yine değişim zamanıydı ve aynı zamanda Corvette'in metamorfoz periyodu oldu. Üretime başlamakta gecikilmesi ile ancak aynı yılın ocak ayında otomobil üretim hattına alınabildi.
Bu durum 1970 toplam satışlarını oldukça etkiledi. Aynı zamanda, bazı dış etkenler de olumsuz etkilemişti satışları. Petrol ambargosu ve hükümetin artan yaptırımları Corvette'in satış performansını düşürüyordu. Orijinal yüksek performanslı 5250 cc'lik LT1 motoru "Küçük Blok" 1970 yılında tanıtıldı ve 370 beygir gücü üretiyordu. Aynı yıl "Büyük Blok" LS5 ile yer değiştirerek 7450 cc'ye yükseldi ve 390 beygir gücüne ulaştı.

1972 Corvette


Satışlar, 1971 yılında, özel-üretim "Büyük Blok" V8'in devreye girmesiyle 425 beygirgücü üreten bir canavarla, tekrar artışa geçti. Ancak 1971 "gross" yani brüt beygirgücü oranları için artık son yıldı. Bundan sonra sektörde "net" oran sistemine geçiş oldu ve bu egzost sistemi, araç aksesuarları ve diğer komponentlere bağlı olarak hesaplanmaya başlandı.
Bu daha kesin ve doğru ölçümler sağlayarak motorun gerçek performansını ortaya çıkardı, günümüzde de aynı sistem hala kullanılıyor.

1975 Corvette


Convertible modeli 1975 modellerden sonra kaldırıldı ve bundan sonra ilk üretim 1986 yılında gerçekleşti. 1977 yılında Corvette kilometre taşına ulaşarak 500.000inci otomobili üretim hattından çıkardı. Deri koltuk ilk kez standart sunuldu. Üretim ise 1977'de 49.213 adete çıktı.

1978 Corvette


Corvette 1978 yılında 25inci yıldönümünü kutladı. Bu yılın anısına 78 Corvette Indianapolis 500 yarışlarının resmi öncü arabası seçildi. Tüketiciye ise iki özel yeni model sunuldu - Pace Car Appearance edition (Öncü Araba modelinin cadde versiyonu) ve özel yıldönümü gümüş boyalı paket. 1979 yılında Corvette üretimi 53.807 adet ile patladı, ve bugün dahi kırılmamış olan rekoru kırdı.

1980-81 Corvette


Corvette'in satışları 80'li yılların başında güçlü performansıyla devam etti. Amerikan üretiminde, zengin mirası ve özgün stiliyle bir semboldü artık. 1983 yılında tüketiciye yönelik tek bir Corvette bile üretilmedi. Yerine, 43 adet pilot model, yeni jenerasyona yönelik test amacıyla üretildi. Günümüzde 1983'deki pilot otomobillerden bir tanesi Bowling Green'deki Corvette Assembly Plant'de Corvette efsanesini hala sürdürüyor.

1983-84 Corvette


1987-90 Corvette


1997 Corvette




[ YORUM ]


Toplam 1 yorum yapılmış. Yorumların tamamını görüntülüyorsunuz.

1962 CORWETTW

BURDAKİ KORWETTE LERİN İÇİNDE 1962 CORWETTE KADAR GÜZEL BİTANE DAHA YOK KEŞKE BUGÜN BU ARABALARI AYNI KASAYLA ÜRETEBİLSEYDİLER İYİ OLURDU.............

WOLWOR (30.07.2010 - 12:26)

Tasarım: ARTER