Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

Yarış Pistinde Nostalji Rüzgarı / 25-02-2010

Türkiye Otomotiv Endüstrisi'nin ilk seri üretim otomobili olan Anadol, Ford Otosan ve Anadol Otomobil Kulübü'nün gerçekleştirdiği Ford Otosan-GYMKHANA 2010 yarışında izleyenlere keyifli bir pazar günü yaşattı.
Ford Otosan'ın 50'nci, Anadol Otomobil Kulübü'nün 5'nci yıldönümü etkinlikleri nedeniyle düzenlenen "Ford Otosan-AOK GYMKHANA" yarışında, yaşları 30 ile 45 arasında değişen 20 Anadol otomobil piste çıktı. Ford Otosan Genel Müdürü Mike Flewitt ile eşi Mia Flewitt'in yanı sıra, Ford Otosan yöneticileri, Anadol otomobillerinin tasarım ve imalatını yapmış mühendisler ile yarış hayatına Anadol'la başlayıp otomobil sporları tarihine adını yazdıran duayen rallicilerin katıldığı yarışma, yüzlerce kişi tarafından büyük bir heyecanla izlendi.
Ford Otosan-AOK GYMKHANA sportif otomobil etkinliği, aralarında ralli ve yol tipi STC16, A1 gibi modellerin bulunduğu Anadolların Ford Otosan Kartal Yedek Parça Merkezi'nden start almasıyla başladı. Anadollar güzergah boyunca vatandaşlardan büyük ilgi görerek, Tuzla Auto-Drom pistine ulaştı.
TOSFED kurallarına uygun şekilde yapılan yarışın ilk bölümünde, pilotlar özel pistteki kukalara dokunmadan "Slalom" yaptı. Yarışın ikinci bölümde ise iki turda da pisti maksimum sürat yerine makul bir süratte ama aynı sürede geçmeyi hedef alan "Sabit Hız Testi" (SHT) yapıldı.
Yarış sırasında Anadollar, pilotlarına klasik bir otomobil kullanıyor olmanın keyfini yaşattıkları gibi, görünümleri ve teknik özellikleriyle de göz doldurdu. Gençlik otomobilini tekrar kucaklayanların, ilk defa Anadol'la yarışmış ve Anadol Ralli Takımı'nı kuran duayen pilotların heyecanla izlendiği yarışma, genç kuşağın da Türkiye otomobil sanayinin temel taşı olan Anadol'la tanışmasını sağladı.
Ford Rallye Sport Turkey Takım Direktörü Serdar Bostancı ve Pilotu Emre Yurdakul'un Ford Focus RS ve Ford Fiesta ile gösteri yaparak renklendirdiği etkinlikler, ödül töreni ve barbekü partisiyle sona erdi.

YARIŞ SONUÇLARI:

Sınıf 1300 cc
1. Murat Saral-Lokman Yavuz
2. Mete Oktar-Ahmet Çıpa
3. Süleyman Can Ustabaşı-Osman Ovalı

Sınıf 1600 cc
1. Aydın Harezi-Reyhan Alp
2. Kaan Onay-Rengin Onay
3. Melikşah Yıldırım-Serdar Özegen

Sporting
1. Erdinç Erdoğan-Doğuş Gökay
2. Erdal Tokcan-Can Luka Ünsal
3. Yakup Baştımar-Feyzullah Yılmaz




[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER