Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim
HABERİN GÖRSELLERİ:

Pontiac GTO

Pontiac GTO, güçlü bir otomobil olarak 1964'te doğdu. General Motors'un tasarımcıları, GTO ile ilgili klasik bir hayal kurarak, Tempests hattında doğan küçük otomobili, 1964'te daha iri ve orta büyüklükte bir otomobil olarak ortaya çıkardılar. Pontiac sadece hızlı gitmiyordu; çok da iyi dizayn edilmişti.
Tasarımcılar, net ve keskin köşeli hatlar kullandıkları GTO'yu, İtalyanların yarış için onayladığı Gran Tourismo Omologato'da sergiledi. Jim Wengers Pontiac'ın reklamcısıydı; müdür Pete Estes ve bölüm mühendisi John DeLorean ile orta sınıf boyutunda güçlü bir otomobil yapmayı kararlaştırdılar. Bu kişiler, modifiyeyi seven gerçek otomobil tutkunlarıydılar ve kendi yapacakları modifiyeli otomobile ne istiyorlarsa ekleyebilirlerdi.
General Motors sıkı bir politika uygulayıp Pontiac takımının tutumunu tamamen yasakladığı için, GTO'yu Tempests trio modelinin bir versiyonu olarak pazarladılar. Özellikle 2 kapılı dizayn edilen açılabilir tavanlı, güçlü motorlu, 2 kapılı coupe'ler; seri kullanılabilen, sert süspansiyon sistemine sahip, yol kavrayıcı lastikler ve çift egzos gibi spor özellikleri de mevcuttu. Eğer bunlar yeterli gelmezse her zevke uygun seçeneklerin sunulduğu uzunca bir opsiyon listesine de sahipti.
O günlerin otomobil dergileri, soylu Ferrari'nin beşte bir fiyatına satılan Pontiac GTO'yu ballandırarak anlattılar. GTO satışları herkesi şaşırttı. 5000 adet satışın normal karşılandığı otomobil pazarında 32.000 adetlik satış ile büyük ses getirdi.
İlk zamanlarda düşük viteste gidenleri kovalayan hayalet otomobil görünümüne bürünmüş olan Pontiac GTO'ya birgün sahip olursanız, bu otomobil sizin otomobil kolleksiyonu yapma isteğinizi mutlaka arttıracaktır. Bu arada şunu da ekleyelim: GTO tutkunlarına göre 1964 ve 1965 model GTO'lar sahip olunabilecek en iyi modellermiş.




[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER