Anasayfa
Satılık Oto
Satılık Parça
Haberler
Kaynak
Videolar
Albüm
Ziyaretçi Defteri
İletişim

ÖTV İndirimi

Hükümetin iç talebi canlandırmak için otomotiv ve beyaz eşyada özel tüketim vergisi,konutlarda ise katma değer vergisi indirimlerine ilişkin düzenleme otomotive yaradı.Sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılanan düzenleme, otomotiv hisselerine de alım getirdi.
Otomotiv sektörünün hareketleneceği ve stokların eriyeceğini belirten otomotivciler indirimin 3 ay gibi kısa süre için geçerli olmasını eleştirdi.Düzenleme ile 1600 cc nin altındaki araçlarda vergi yaklaşık yüzde 50 oranında indirilerek yüzde 18 e çekildi.Otobüs için sıfırlanan ÖTV indirimi,midibüs için yüzde 1, minübüs için yüzde 2 oldu.

Konu ile ilgili olarak ODD Başk.ve Renault Mais GM.ü İbrahim Aybar :
6-7 ayda eritmeyi planladığımız stokları 3 ayda eritmiş olacağız,bu piyasaya moral verdi.Otoda stoklar eridikten sonra, dövizdeki yükseliş yerine koyma maliyetini artırıp fiatları yukarı çekebilir.Bu nedenle pazarda ivmelenme yıl boyunca geçerli olmayacak.Pazarda kalıcı, ciddi iyileşme için ÖTV indirim dönemi sonrasında 16 yaş ve üzeri araçları yenileme harekatı başlatılmalı.

OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer:
ÖTV indirimi biriken stokların eritilmesine yardımcı olacak.3 ayın sonunda pazarın yeniden çöküşünü engellemek için yeni tedbirler gerekiyor.ÖTV indiriminin hurda desteği ile bütünleştirilmeli.

GM Türkiye GM.ü Özcan Keklik:
Tüketiciler bu dönemde, daha donanımlı bir otomobil satın alma fırsatını yakalayacak. Sürecin sonuna doğru satışların daha yükselen bir grafik içine gireceğini öngörüyoruz.

Bayraktar Holding Y.K.B. Mustafa Bayraktar:
Bu paket, iletişimin yanlış yönetilmesi yüzünden ha bugün, ha yarın diyerek tüketiciyi uzun süreli bir beklentiye soktu ve olası satışlarıda önledi.Bu karar merhem, tedavi edici değil.

Peugeot G.M. Jean Pierre Vieux:
Fiyatlar çok cazip seviyelere geriledi.Uygulama tüm markalara ve istihdama olumlu katkı yapacak.Likidite ve kredi ihtiyacı doğacak, bankaların da bu hareketi ve dinamizmi izleyeceğini umuyorum.

Daihatsu G.M Ali Haydar Bozkurt:
ÖTV indiriminin tamamını fiyatlarımıza yansıttık.Bu da 6250 TL ye varan indirmlere ulaşmamızı sağladı.Araba ihtiyacı olan ya da değiştirmekta kararsız kalan tüketiciler vakit kaybetmemeli.






[ YORUM ]


Henüz yorum yapılmamış.

Tasarım: ARTER